Ozrakovići bb, 71300 Visoko, BiH
vispak@vispak.ba
032-738-540

Pored standarda za kvalitetu u proizvodnji hrane koje već posjeduje, Vispak d.d. Visoko certificiran je i IFS standardom. Certifikaciju je 25.6.2021. provela jedna od vodećih certifikacijskih i inspekcijskih kuća u regiji, Tüv Nord Adriatic.

IFS je široko primjenjen svjetski standard kontrole bezbjednosti hrane i nivoa kvaliteta proizvođača. Ovi, najviši standardi hrane, zasnivaju se na principu sljedivosti – mogućnosti da se u svakom trenutku na putu od primarnog proizvođača do krajnjeg korisnika “isprati” ispravnost i kvalitet proizvoda u svakoj fazi proizvodnje i distribucije.

“Vispak je osnovan 1972. godine i danas predstavlja jednu od vodećih prehrambenih kompanija u Bosni i Hercegovini. Kontinuirana opredjeljenost za stalna unapređenja u procesu poslovanja je upravo rezultirala još jednim uspjehom, usvajanjem najzahtjevnijeg međunarodnog standarda kvaliteta i sigurnosti u prehrambenoj industriji. Za usvajanje IFS standarda zaslužan je kompletan tim Vispaka što za nas predstavlja dodatnu obavezu, ali i motivaciju da i u narednom periodu pratimo najviše svjetske standarde. Mi u fokus interesovanja stavljamo naše potrošače i proizvodnju najkvalitetnijih proizvoda za njih”, izjavila je Nina Bijedić Mujanović, direktorica kompanije Vispak d.d.

IFS certificiranjem brandovi, Zlatna Džezva, Vispak supe, čajevi, Choco club čokolade, i drugi Vispak proizvodi, stiču maksimalno povjerenje potrošača i učvršćuju svoje pozicije na policama Lidl Slovenija, Edeka Njemačka, Walmart USA , kao i kod drugih kupaca na tržištima van BiH. Ovim certifikatom koji je često uslov koji postavljaju inozemni kupci otvara se potencijal za sticanjem novih izvoznih tržišta.

“Usvajanjem 287 zahtjeva IFS standarda u sektoru proizvodnje hrane, kompanija VISPAK d.d., članica AS Holdinga, je samo još jednom potvrdila svoju viziju i politiku poslovanja. Politika sistema upravljanja kvalitetom i zdravstvenom sigurnošću hrane, je sastavni dio strateške politike AS Holdinga, a poštivanje iste, opredijeljenost i obaveza svih uposlenika. Mi smo dio svjetske porodice proizvođača hrane, konstantno promoviramo ciljeve Globalne inicijative za sigurnost hrane (GFSI), prije svega svojom prisutnošću kod potrošača, na BH, EU i tržištima šire regije”, izjavila je prof. dr. Amela Semić iz Direkcije za osiguranje kvaliteta i standardizaciju AS Holdinga.

error: